17 Nisan 2010 Cumartesi

EL YAPIMI ÇİKOLATA....TRUFFLE













400gr iyi kalite bitter kuvertür
150gr krema
kaplamak için kakao,çekilmiş fındık ,ceviz,fıstık v.s
200 gr çikolatayı küçük parçalara bölün,diğer tarafta 150 gr kremayı ısıtın ,ve parçaladığınız çikolatnın üstüne dökün ve çikolata eriyene kadar karıştırın,bir ganaj elde etmeniz gerekiyor,ve daha sonra bu ganajı en az 2 saat veya bekletin.Daha sonra isterseniz elinide isterseniz sıkma poşeti kullanarak küçük toplar yapın.Ve tekrar dinlenmeye bırakınız.
Bu arada kalan çikolatnın 150 gramını küçük parçalara bölün ve mikrodalga veya benmaride eritin.Bu aşamada mümkünse tahta kaşık kullanın daha sonra kalan 50gr çikolatayı erimiş olan çikoltaya ekleyin (amaç çikoltanın ısısını düşürmek ,kristalize olmaması için)Daha sonra yaptığınız topları bu çikolataya batırın ,isterseniz öyle bırakın isterseniz fındık ,ceviz vs içinde yuvarlayın.Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder