19 Haziran 2010 Cumartesi

MARMELATLI TART



MARMELATLI TART

Bu tart bilidiğimiz tart hamuru gibi sert olmuyor,daha yumuşak sanki kek gibi ama nefis bir tadı var.İstediğiniz her malzemeyle yapabilirsiniz.ben kızılcık marmelatı kullandım ama elmalı ve kayısılıyı denemenizi şiddetle tavsiye ederim.Malzemede kekun var ben daha önceki denemelerimde normal un kullandım asla aynı tadı vermiyor.Yine bir tarta sahip oluyosunuz ama mutlaka kekeun derim

1 paket kekun
175 gr yumuşamıl yağ
1 fincan sıvı yağ
1 fincan süt
1 fincan pudra şekeri(toz şekerlerde olabilirtr)
1 yumurta sarısı

Tüm malzemeyi hamur haline getiriyosunuz ve 4/3 ünü tart yapacağınız kalıba yayıyosunuz,ellede olur merdaneylede açabilirsiniz,kalan hamuru ben klasik olsun diye şeritler yapıp koydum ama kalan hamura biraz daha un ekleyip rendeleyip tartın üzerine koyabilirsiniz.Ara malzeme istenilen bir marmelat veya elme veya kayısı...Tamamen size kalmış.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder