17 Ağustos 2010 Salı

BROWNİE

BROWNİE





BROWNIE TARİFİ

Malzemeler

250 gr bitter çikolata, doğranmış
125 gr tereyağı
1 1/2 su bardağı şeker
4 yumurta
1 çay kaşığı vanilya özütü
3/4 su bardağı + 2 çorba kaşığı un
1/2 çay kaşığı tuz
160 gr sütlü çikolata

Yapılışı

Fırınınızı önceden 180C’de ısıtın. 20 cm’lik kare bir pişirme kabını yağlayıp, kabın bütün kenarlarından 5′er santim dışarı sarkacak şekilde parşömen kağıdı serin.
Tereyağını ve bitter çikolatayı benmari usulü eritin. Oda sıcaklığına gelmesini bekleyip ardından şekeri ekleyin ve çırpın.
Teker teker yumurtaları ekleyin ve çırpmaya devam edin. Ardından vanilyayı ekleyin ve karıştırın.
Un ve tuzu çok karıştırmamaya özen göstererek bu karışıma ekleyin.
Fırın kabına boşaltıp üzerini spatula yardımıyla düzleyin ve 35-40 dakika pişirin.
Fırından alıp oda sıcaklığına gelmesini bekleyin.
Sütlü çikolatayı benmari usulü eritin ve 5-10 dakika bekleyin. Ilık çikolatayı brownienin üzerine dökün ve çikolatanın sertleşmesi için buzdolabında bekletin. Soğuk servis yapın.

TARİF BİREBİR cafefernando.com/turkce/ BLOGUNDAN ALINMIŞTIR...BEN SADECE DENEDİM.RESİM İÇİN SOĞUMASINI BEKLEYEMEDİM, SICAKKEN ÇEKTİM ASLINDA DAHA GÜZEL RESİMLER OLABİLİRDİ.TARİF İSE MUHTEŞEM VE BİR GÜN SONRA ZİRVEDE BİR TAT OLUYOR.YAPARSANIZ MUTLAKA İYİCE SOĞUDUKTAN SONRA VEYA BİR SONRAKİ GÜN YİYİN.ISLAKLIĞI ,TADI ,KIVAMI SÜPER BİR BROWNİ.TEŞEKKÜRLER CAFE FERNANDO....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder