5 Mayıs 2010 Çarşamba





ŞEKER HAMURU KAPLI BİSKÜVİ

Bisküvileri yaparken bildiğiniz herhangi bir tarigfi kullanabilirsiniz.Bence sadece içine koyduğunuz kabartma tozunu azaltın,bisküviler pişerken kabarıp deforme olmamalı.Kaplama için kullandığım şeker hamurunu evde yaptım.Tarifini http://lezzettreni.blogspot.com 'dan aldım.Herkese tavsiye ediyorum.Öncelikle malzemeleri her evde bulunabilen malzemeler ve çok sağlıklı,tarifi ise:
ŞEKER HAMURU:

60gr margarin

30ml limon suyu

30ml su

750gr ince pudra şekeri.

Yağ ,limon suyu ve suyu ocağa koyun ve yağ eriyince içine içine şekerin 250gr ımını ekleyin,iyice karıştırarak kaynatın.Evde ağda yapılırken karışımı çok az suyun içine koyarak kontrol ederler,işte sizde kaynayan karışımı bu şekilde kontrol ederek(soğuk suda toplanması gerekiyor)yaparsanız daha iyi sonuç elde edersiniz,tecrübeyle sabittir.Daha sonra ocaktan alın ve kalan şekerle hamur yapın.Hava almicak şekilde bir gece bekletin.Renklendirerek kullanın.
Lezzet trenine çok teşekkürler.Glükozsuz,jelatinsiz,nefis bir tarif.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder