4 Mayıs 2010 Salı

ÇİKOLATA


BİTTER ÇİKOLATANIN SAĞLIĞIMIZA FAYDALARI

Yale Üniversitesi araştırmacıları, koyu ve yoğun çikolatanın içerdiği flavonoid adı verilen antioksidan maddelerin kan damarlarının içini kaplayan hücrelerin etkinliğini güçlendirerek, kalp hastalıkları riskini azalttığını ortaya koymuşlar. Çalışmalar, çikolatanın içeriğinde kakao oranı yükseldikçe ve şeker miktarı azaldıkça, kan damarları üzerindeki olumlu etki de aynı oranda artış gösteriyor. Bu maddeler, çikolatanın yanında çeşitli sebze-meyvelerde, bazı çaylarda ve bazı şaraplarda da bulunuyormuş.

YANİ ÇİKOLATA YEMEYE DEVAAAMMM....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder